Planten in huuis

Groene eyecatchers voor jouw interieur

Ben jij op zoek naar wat groen in huis, maar wil je net iets anders dan de traditionele kamerplanten? Dan vindt jij hier wat je zoekt! Wij hebben namelijk de 10 leukste planten voor in huis op een rijtje gezet. Ze zijn ook stuk voor stuk net even anders dan de standaard groene kamerplanten en ze zullen gegarandeerd een eyecatcher zijn in jouw interieur. Denk aan kleurrijke bladeren, grote bladeren of groene vrienden met een bijzonder verhaal.

1. Monstera Deliciosa

Deze groene rakker staat ook wel bekend als de gatenplant. De Monstera is perfect voor iedereen die houdt van grote bladeren. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en de gaten in de bladeren geven een unieke en speelse uitstraling aan je interieur.

2.  Pilea Peperomioides

Deze plant wordt ook wel pannenkoekenplant genoemd. Hij is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook nog eens gemakkelijk te verzorgen. De ronde bladeren geven een bijzondere touch aan je woonkamer en zorgen voor een gezellige sfeer.

3. Calathea Orbifolia

De Calathea Orbifolia is een plant met grote bladeren met een unieke zilverkleurige tekening erop. Deze plant is niet alleen heel mooi, maar heeft ook nog eens luchtzuiverende eigenschappen. Handig!
Hij wordt ook weleens ‘dramaqueen’ genoemd. Je leest hier waarom.

calathea orbifolia

4. Tradescantia Zebrina

Oftewel de zebraplant. Deze plant heeft bijzondere paarse en groene strepen op zijn bladeren en is daardoor een echte uitblinker. De Tradescantia is niet moeilijk te onderhouden en groeit snel, waardoor je al gauw resultaat ziet.

5. Ficus Lyrata

Dit is de vioolbladplant. Deze plant heeft grote, vioolvormige bladeren die een echte blikvanger zijn. De Ficus Lyrata heeft wel wat extra aandacht nodig, maar het resultaat is het zeker waard. Geduld is een schone zaak!

6. Hoya Carnosa

De Hoya Carnosa is een plant met mooie, wasachtige bloemen. Je hoeft voor het onderhouden niet veel moeite te doen. De hoya carnosa geeft een tropische sfeer aan je huiskamer en is daarom perfect voor de zomer. Lekker met het zonnetje erop 😉

Planten in huis

7. Sansevieria Trifasciata

Deze plant is niet alleen een unieke parel, maar heeft ook nog eens luchtzuiverende eigenschappen. De Sansevieria Trifasciata is gemakkelijk te onderhouden en past goed in elk interieur. Leuk weetje, deze wordt ook wel ‘vrouwentong‘ genoemd.

8. Peperomia Caperata

De Peperomia Caperata heeft mooie, gerimpelde bladeren die zorgen voor een unieke uitstraling. Deze plant heeft niet elke dag aandacht nodig en past goed op een wat donkerdere plek in huis, zoals je badkamer of slaapkamer.

9. Chlorophytum Comosum

De Chlorophytum Comosum heeft lange, hangende bladeren is een echte topper voor in huis. Daarom wordt de chlorophytum ook wel de spinnenplant genoemd. Deze plant is wederom gemakkelijk te onderhouden en heeft ook weer de luchtzuiverende eigenschappen.

10. Alocasia

De Alocasia heeft grote, pijlvormige bladeren die zorgen voor een unieke uitstraling in huis. Door het bijzondere uiterlijk, wordt de Alocasia ook wel olifantsoor genoemd. Hij heeft wel iets meer verzorging  en liefde nodig, maar daar zal je zeker geen spijt van hebben!

Kortom, er zijn genoeg planten die net even anders zijn dan de traditionele kamerplanten. Planten die zorgen voor een gezellige en bijzondere uitstraling in je interieur. Of je nu houdt van grote bladeren of kleine bladeren, er is voor ieder wat wils. Nog meer tips voor in huis? Bekijk hier onze blog over milieuvriendelijke kaarsen.