Duurzaam beddengoed

Duurzaam beddengoed: Slapen met een ecologisch gevoel!

Naast dat we met zijn allen een betere wereld kunnen creëren door milieubewuste factoren toe te voegen aan ons bewuste leven. Is het ook handig om dit te doen voor ons slaapleven! Het is namelijk mogelijk om ook je slaap te verduurzamen. Denk aan duurzaam beddengoed. Wij geven je wat voorbeelden en informatie over waarom dit zo goed kan zijn.

Waar kunnen we dit vinden?

Duurzaam beddengoed heeft gelukkig veel locaties waar het verkocht wordt. Dit is al een enorm pluspunt! Het valt te vinden bij de zeeman en vele andere online webshops. Wat dus ook gelijk de drempel om dit te kopen enorm verlaagt. Bol.com is één van de bedrijven die een enorme breed scala hebben aan duurzaam beddengoed voor een relatief goedkope prijs. Die kan je hier aanschaffen. Wij zetten 3 populaire duurzame beddengoed webshops voor je op een rijtje:

1. Smulderstextiel

Smulderstextiel heeft een enorm breed assortiment als het op duurzaam beddengoed aankomt. Hetgeen wat ze verkopen is enorm kleurrijk en heeft niks weg van een saaie kant. Zo zie je maar weer dat duurzaamheid niets te maken heeft met saai zijn!

Duurzaam beddengoed smulderstextiel

2. Yumeko

De duurzame dekbedovertreksets van Yumeko zijn gemaakt van hoge kwaliteit biologisch katoen of gewassen linnen. Waar mogelijk hebben ze een Fairtrade keurmerk waarbij strenge eisen worden gesteld aan het productieproces en arbeidsomstandigheden.

Duurzaam beddengoed yumeko

3. Dekbedovertrekken & zo

Ook dekbedovertrekken & zo bewijst dat duurzaamheid niet saai hoeft te zijn. De keuze is reuze als het op mooi beddengoed aankomt. Ze maken gebruik van het Fairtrade kenmerk op deze hoeslakens, ook zijn deze gemaakt van 100% biologisch katoen dat gekweekt is zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Duurzaam beddengoed dekbedovertrek&zo

Dit zijn een paar voorbeelden van mooie en duurzaam beddengoed. Er zijn nog veel meer soorten en maten, dus mocht jij zelf je slaap willen verduurzamen? Neem dan vooral een kijkje.

Voordelen tijdens slapen

Naast dat het goed is voor de ecologische voetafdruk, geeft het jou ook een fijn gevoel. Je slaapt, en helpt de aarde aan een langer bestaan, win-win situatie! Er zijn vele voordelen die je ook echt kan voelen als het aankomt op slapen. We zetten het weer lekker voor je op een rijtje:

  • Comfort: Duurzaam beddengoed kan comfortabel aanvoelen en gemaakt zijn van hoogwaardige materialen zoals biologisch katoen of bamboe. Comfortabel beddengoed kan bijdragen aan een goede nachtrust.
  • Luchtdoorlatend: Het milieuvriendelijke slaapgoed is goed ademend, wat kan helpen bij het reguleren van de temperatuur tijdens de slaap. Dit kan belangrijk zijn voor een goede nachtrust, omdat te warm of te koud zijn de slaapkwaliteit kan beïnvloeden.
  • Allergievriendelijk: Duurzaam beddengoed kan gemaakt zijn van hypoallergene materialen, wat kan helpen om allergische reacties te verminderen, wat kan bijdragen aan een betere slaap voor mensen die last hebben van allergieën.
  • Psychologisch comfort: Het idee dat je duurzaam beddengoed gebruikt, kan psychologisch comfort bieden, omdat je weet dat je een milieuvriendelijke keuze hebt gemaakt. Dit kan stress verminderen en bijdragen aan een rustigere slaap.

Wij van DutchHypocrite zijn altijd op zoek naar nieuwe content. Dus heb jij nog vragen? Leuke verhalen? Of ideeën? Neem dan hier contact op!