De beste shampoo bars rijzende sterren

Shampoo, conditioner en body bars!

In de strijd tegen plastic vervuiling zoeken steeds meer mensen naar duurzame alternatieven voor alledaagse producten. Inmiddels zijn er duurzame shampoo-bars, duurzame wasstrips zijn er duurzame manieren of je toilet te reinigen.
In deze blog gaan we het hebben over de rijzende sterren op dit gebied; de bars!

En wel shampoo-bars, conditioner-bars en body-bars. Het is er allemaal! (En jaja, er staan zelfs ook al shaving-bars). Deze compacte, krachtige producten hebben niet alleen de potentie om zowel je lokken en je lichaam te verwennen maar ook de planeet te redden. Laten we samen de magie van plasticvrije bars ontdekken en hoe ze een eenvoudige, maar effectieve stap kunnen zijn naar een duurzamere levensstijl.

De Plasticproblematiek

Plasticvervuiling is een groeiend wereldwijd probleem dat een verwoestende impact heeft op onze oceanen, dieren in het wild en zelfs onze eigen gezondheid. Shampoo-flessen behoren tot de vele plastic verpakkingen die bijdragen aan deze crisis. Het goede nieuws is dat individuen steeds bewuster worden van de impact van hun consumptiegedrag en actief zoeken naar alternatieven. Jij toch ook?

Plasticvrije Shampoo Bars: Wat Zijn Ze?

Shampoo, conditioner en body bars zijn compacte, vaste vormen van verzorging zonder de gebruikelijke plastic flessen. Ze bestaan meestal uit natuurlijke ingrediënten, zijn vrij van schadelijke chemicaliën en zijn verpakt in (gerecycled) karton. Al deze eigenschappen maken dat ze niet alleen goed zijn voor je haar en lichaam maar ook voor het milieu. Door de afwezigheid van water in de formule zijn ze ook lichter en compacter, wat betekent dat er minder energie en middelen nodig zijn voor productie en transport.

Naast voordelen voor het milieu hebben ze ook voordelen voor de gebruiker zelf. Bars hebben meestal een langere levensduur dan vloeibare shampoos of douchegels, ze zijn makkelijker mee te nemen op reis omdat ze zo compact zijn én ze mogen in je handbagage. En daarnaast zijn ze uiteraard ook gewoon heel makkelijk in gebruik. Gewoon je haar goed nat maken, schuim creëren door de bar tussen je handen te wrijven, het schuim inmasseren in je haar en weer uitspoelen!

Nadelen

Zijn er ook nadelen? Ja, die zijn er maar gelukkig zijn die allemaal wel te overzien. Je haar kan in het begin wat sneller vet worden omdat je haar nog even moet wennen aan het nieuwe product. Daarnaast kan het uitspoelen soms iets langer duren en wordt krullend haar soms wat pluizig. Pluizend haar is gelukkig wel te voorkomen als je het in combinatie met een conditioner gebruikt. En om de bars goed en droog te bewaren moet je nog een apart bakje aanschaffen.

De beste shampoo bars

 

Inmiddels zijn er zowel grote als kleine merken die verschillende bars aanbieden. Een groot merk die het inmiddels shampoo- en conditioner bars aanbiedt is bijvoorbeeld Garnier. Garnier heeft inmiddels al een aantal heerlijke varianten. Probeer bijvoorbeeld eens de variant met avocado-olie voor droog of pluizig haar. Voor Droog en dof haar heeft Garnier een bar ontwikkeld met argan- camelia-olie en voor kwetsbaar haar kies kun je de bar gemaakt met milde haver. De bars zijn uiteraard dermatologisch getest en 97% biologisch afbreekbaar.

De beste shampoo bars in 1 blog

Overige producten

Maar inmiddels zijn er naast de bovengenoemde shampoo, conditioner en body bars nog veel meer plasticvrije producten op de markt! Kijk bijvoorbeeld eens op shampoobars.nl. Shampoobars heeft een zeer gevarieerd aanbod. Zo zijn er bijvoorbeeld tegenwoordig ook haarmaskers, face-bars, deo’s en speciale shampoo’s voor baby’s en kinderen of voor honden. Krullend, pluizend, dof of beschadigd haar? Geen probleem, voor iedereen wat wils! En als kers op de taart? Veel keus uit verrukkelijke geuren zoals honing, kokos, aloë vera, mango, lavendel, appel-kaneel en nog heel veel meer!

Oh en dan nog even het laatste feitje over de bars; de meeste aanbieders bezorgen je pakketje met elektrische busjes of met fietskoeriers, echt zo groen mogelijk dus!

Shampoobar lees er alles over