Biologische restaurants

Biologisch én lekker uiteten in Nederland

Ben jij op zoek naar een restaurant waar je een lekker hapje kunt eten, en tegelijkertijd bijdraagt aan een groene toekomst, dierenwelzijn en een bloeiende natuur? Om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben we 6 biologische restaurants in Nederland voor jou op een rijtje gezet.

1. Het Lokaal in Amersfoort 

Voor bewust en puur eten ben je bij Het Lokaal aan het juiste adres. Het menu is in de basis volledig vegan en je kunt dit optioneel aanvullen met biologisch vlees of vis met MSC-keurmerk uit de Noordzee. Dit restaurant werkt met zoveel mogelijk verse groenten en andere ingrediënten uit de regio Amersfoort en Soest. Doordat ze afhankelijk zijn van het aanbod van de biologische boeren uit de streek, wisselt de menukaart regelmatig. Het is dus zeker de moeite waard om vaker een bezoekje te brengen.

2. BROEI in Utrecht

In de keuken van restaurant BROEI staat ‘heel veel groenten’ centraal. Ze maken alle gerechten vers en ook nog eens 100% plantaardig. Een aanrader na een wandeling in natuurgebied de Utrechtse heuvelrug. De meeste groenten worden een paar straten verder op gehaald of komen van enthousiaste thuistelers die producten uit hun moestuin komen brengen.

3. JANS’ in Arnhem

Of je nou komt lunchen, dineren of borrelen: veel is biologisch, zelfs vegan en in ieder geval altijd puur en barstensvol smaak. Producten komen uit de streek en van het seizoen. Niet alleen het eten is duurzaam, ook aan een verantwoorde inrichting is gedacht. Op de website van JANS’ is te lezen waar ze al hun producten vandaan halen. Ze willen graag hun steentje bijdragen aan een steeds duurzamere wereld.

Biologische restaurants

4. Bitter en Zoet in Drenthe

Dit restaurant in Drenthe is voor een groot deel zelfvoorzienend. Dit hebben zij overgenomen vanuit het restaurant wat daar in het verleden gevestigd was. Vanuit de traditie van het zelfvoorzienend zijn, en in lijn met hun duurzame bedrijfsvoering, beschikt Bitter en Zoet over een eigen moestuin en boomgaard. De chef-kok kweekt alle groenten op biologische wijze. Verser dan dit kan niet!

5. Gare du Nord in Rotterdam

Hier koken de koks plantaardig, biologisch en duurzaam. Ze geloven dat eten puur moet zijn, zowel voor de mens als de natuur. Ze hebben er veel oog voor duurzaamheid. Wat dit restaurant nog unieker maakt is dat het gesitueerd is in een oude Oost-Duitse treinwagon uit 1982, het terras en de zitjes zijn gemaakt van sloophout. Naast dat je er heerlijk kunt eten is het ook nog eens een vette ervaring!

6. De Groene Stoel in Groningen

Ook bij het laatste restaurant van het rijtje biologische restaurants in Nederland wordt er aan een groenere wereld gedacht. Ze werken bij De Groene Stoel met de meest verse én biologische producten van dichtbij. De kaas en het vlees komt van de lokale boerderij, het brood van de bakkerij, fruit en groenten van de stadsmarkt om de hoek en de taart is huisgemaakt. Daarnaast zijn er vluchtelingen werkzaam, die op deze manier wegwijs kunnen worden in een nieuw land. En wat is er nou mooier dan verschillende culturen door middel van eten samen te laten komen?

Eet smakelijk!

Meer lezen over biologisch eten? Klik hier.