Thuisbatterij

Wat zou een thuisbatterij voor jou kunnen betekenen?

Dat duurzaam wonen een groot begrip binnen Nederland aan het worden is, is niet te vermijden. Daarom is het een hip, maar vooral milieuvriendelijk onderwerp! Hier houden wij natuurlijk van, en daarom gaan wij je wat extra informatie geven of jij deze thuisbatterijbatterij nodig hebt. En wat het voor jou kan betekenen.

Waarom een thuisbatterij?

Deze batterij heeft vele voordelen met betrekking tot een milieuvriendelijk huis. Met name de duurzame energie en besparing op je energierekeningen zijn een factor waardoor je het wellicht aan zou willen schaffen. Wel moet dit gecombineerd worden met zonnepanelen. Dit heeft een prijskaartje, maar die wordt gecompenseerd met de lage rekening! Wij zetten alle voor- en nadelen voor je op een rijtje:

Voordelen

 • Slaat energie op voor later: Met deze batterij kun je de extra zonne-energie die je overdag opwekt, bewaren voor de momenten dat de zon niet schijnt. Handig voor ’s avonds of als het bewolkt is.
 • Minder afhankelijk van elektriciteitsnet: Als de stroom uitvalt, heb je met een thuisbatterij nog wat stroom achter de hand. Het is als een soort backup in geval van nood.
 • Besparingen op energierekening: Door je eigen opgewekte energie op te slaan en te gebruiken wanneer de elektriciteitsprijzen hoog zijn, kun je wat geld besparen op je energierekening.
 • Houdt je zonnepanelen in topconditie: Het gebruik van een thuisbatterij kan de levensduur van je zonnepanelen verlengen, omdat het de piekbelasting vermindert en je minder terug hoeft te leveren aan het net.
Voor- en nadelen thuisbatterij
Bron: www.bebat.be

Nadelen

 • Best prijzig: Een thuisbatterij kopen en installeren kan behoorlijk duur zijn. Hoewel de prijzen omlaag gaan, is het nog steeds een flinke investering.
 • Opslagcapaciteit is beperkt: De hoeveelheid energie die je kunt opslaan met zo’n batterij is nog steeds beperkt in vergelijking met wat een normaal huishouden nodig heeft. Niet ideaal als je volledig onafhankelijk wilt gaan.
 • Onderhoud en levensduur: Batterijen hebben een houdbaarheidsdatum, meestal ergens tussen de 5 en 15 jaar. En er is wat onderhoud nodig. Niet helemaal ‘installeren en vergeten’.
 • Milieu-impact van batterijproductie: Het maken van batterijen heeft impact op het milieu, vooral bij de winning van grondstoffen en het energieverbruik tijdens het productieproces. Gelukkig wordt er gewerkt aan een duurzamere manier om deze producten te produceren.
Wat kost een thuisbatterij
Bron: www.zelfstroom.nl

Wat staat er op het prijskaartje

Binnen de categorie thuisbatterijen kunnen de prijzen flink variëren. Daarom is het misschien wel handig om te weten wat je normaliter betaalt voor deze batterij. Dat is tussen de € 4.000,- en € 10.000,- inclusief plaatsing. Er zijn veel verschillende soorten. Hier komen ze:

 • Lithium-ion thuisbatterij (€ 8.000,-)
 • Loodbatterij (€ 4,000,-)
 • Zoutwaterbatterij (€ 6.000,-)
 • Mobiele thuisbatterij (€ 4.000,-)

Deze prijzen kunnen verschillen per merk. De ene is duurder dan de ander, waardoor het voor verschillende type huishoudens mogelijk is om de aanschaf te overwegen. Aangezien je kan kijken voor een wat “goedkopere” en een wat “duurdere”.

DutchHypocrite is altijd op zoek naar content! Dus heb jij nog leuke ideeën? Vragen? Of verhalen? Neem dan hier contact op. Ook is het mogelijk om nu jouw eigen thuisbatterij aan te schaffen. Neem hier een kijkje!