duurzame jeans merken

Milieuvriendelijke kleding: Bestaan er duurzame jeans merken?

Duurzame kleding is een begrip dat steeds vaker voorkomt. Mensen worden meer bewust van het feit dat er verschillende factoren zijn die meewegen op de heftige klimaatverandering. Zo is het niet alleen auto rijden of het maken van fossiele brandstoffen, maar ook het niet duurzaam produceren van kleding. In deze blog gaan we het voornamelijk hebben over het milieubewust maken van jeans. Maak je riemen maar vast, want hier gaan we!

Wat is er zo schadelijk aan?

Bij het maken van spijkerbroeken komt er een hele boel water bij kijken. Zo’n 8.000 liter per stuk. Het is dus van belang dat spijkerbroeken bij aanschaf lang worden gedragen. Als jeans gemiddeld 3 keer langer wordt gedragen dan het nu doet, besparen we per persoon gemiddeld zo’n 16.000 liter water per jaar, per persoon. Het is misschien een beetje moeilijk inschatten hoe veel water dit eigenlijk is. Om het in perspectief te brengen geven wij je een voorbeeld; 16.000 liter water staat gelijk aan 2 jaar douchen als je voor een gemiddelde tijd van 7 minuten doucht. Door het vele gebruik van water daalt het drinkwater gehalte, wat droogtestress veroorzaakt. Dit kan zorgen voor geen oogsten en/of natuurbranden.

duurzame spijkerbroeken
Bron: www.commonobjective.co

Benodigdheden voor verduurzaming

Er zijn vele mogelijkheden als het op verduurzaming van materialen en transport aankomt. Zo kan er in plaats van spijkerstof en denim ook ecologische denim stof gebruikt worden. Alleen blijf je dan met het probleem zitten dat er enorm veel water vrij komt. Zijn daar op het moment wel alternatieven voor? Gerecyclede spijkerbroeken en biologisch katoen! Dit zorgt voor vrijwel geen natuur afval en maar liefst 92% minder water binnen het hele productie proces.

Verder kunnen we merken die dit al gebruiken meer erkenning geven, zodat er meer van dit soort duurzame broeken worden gekocht en verkocht. Aangezien wij van DutchHypocrite enorm houden van hippe duurzame trends, zetten wij de 3 merken die ons opvallen voor je op een rijtje:

1. MudJeans

Dit bedrijf maakt hun spijkerbroeken uit gerecyclede broeken en biologisch katoen wat hun dus enorm onderscheidt van de rest. Er zijn nog meer redenen dat dit bedrijf ons zo aanspreekt. Het transport wordt namelijk ook gedaan op duurzame wijze!

mudjeans duurzame jeans merken
Bron: www.mudjeans.nl

2. Kuyichi

Bij Kuyichi besteden ze tijd maar vooral zorg aan het ontwerpen van hun eerlijke jeans. Ze gebruiken duurzame materialen en zorgen voor een duurzaam transport als kers op de taart. Zeker een kijkje waard!

kuyichi duurzame jeans merken
Bron: www.kuyichi.com/nl

3. Good On You

Deze mooie keten besteedt enorm veel tijd aan het verbeteren van de productie, duurzaamheid en werkplekken voor de arbeiders. Dit maakt het een van onze favoriete! Hippe en duurzame kleding is een combinatie die niet vaak voorkomt en dus veel potentie heeft on te groeien. Wat ons betreft alleen maar wat moois.

good on you duurzame jeans merken
Bron: www.goodonyou.eco

Conclusie

Kortom zijn er verschillende manieren waarop we spijkerbroeken kunnen verduurzamen. Er is namelijk teveel water verspilling als het op de productie aankomt. We moeten overstappen naar biologisch katoen en gerecyclede materialen om zo droogte en chemisch afval tegen te gaan.

DutchHypocrite is altijd op zoek naar content! Dus heb jij nog leuke ideeΓ«n? Verhalen? Of vragen? Neem dan hier contact op.