duurzame tuinmeubelen

Je huis verduurzamen met duurzame tuinmeubelen!

De tuin is meestal het pareltje van het huis. Alleen zijn de tuinmeubelen niet altijd even duurzaam. Wij gaan op onderzoek uit met de vraag: Bestaan er mooie en duurzame tuinmeubelen? In deze blog lees je de uitkomst van ons onderzoek.

Wat maakt een tuinmeubel duurzaam?

Een tuinmeubel kan op vele manieren duurzaam gemaakt of gepresenteerd worden. Denk aan milieukenmerken en andere diverse kenmerken. Ook spelen materialen hier een grote rol in. Wij zetten alle mogelijke materialen voor je op een rijtje:

  • Hout/Hardhout: Binnen hout zijn er verschillende kenmerken die het moet hebben om weinig tot geen effect te hebben op het milieu. Dit zijn milieukenmerken en soorten hout. Zo zijn de kenmerken FSC en PEFC het minst belastend voor het milieu. Ook zijn Europese houtsoorten het meest duurzaam (bijvoorbeeld Robinia, kastanje en eiken). Wat ook een keuze zou kunnen zijn is naaldhout.
  • Rotan en bamboe: Dit zijn materialen die het milieu enorm weinig belasten en dus heel goed zijn als het op duurzaamheid aankomt. Wel is bij Rotan het geval dat het snel vergaat als het bij slecht weer buiten staat. Bamboe vergt weinig onderhoud en is zeer sterk.
  • Kunststof: Meubelen van kunststof vergaan over het algemeen niet snel, maar helaas zijn ze niet te repareren mocht het kapot gaan. Voor het maken van kunststof is aardolie nodig, wat een eindige grondstof is.
  • Metaal: Aluminium is sterk en licht, maar kost erg veel energie tijdens de productie. Ook kost het produceren van stalen meubelen enorm veel energie. Om het goed te houden is er wel onderhoud nodig, een doekje erover en in de winter onder dak is voldoende. Als dit allemaal gedaan wordt is de levensduur heel lang.

Welke merken zijn al duurzaam?

Er zijn vele merken die tuinmeubelen met een milieuvriendelijke afkomst, wij zetten er een paar voor je neer:

  • Kees Smit Tuinmeubelen: Dit bedrijf staat bekend om het gebruik van duurzame materialen als het aankomt op het produceren van tuinmeubelen. Ze maken gebruik van hout, aluminium en bamboe. Ook zijn er normale tuinmeubels aanwezig die wel andere materialen bevatten. Je hebt hier al loungesets vanaf € 999,-
duurzame tuinmeubels
Bron: www.keessmit.nl
  • AVH Outdoor: Is een echte kei als het op duurzame meubels aankomt. Dit bedrijf maakt gebruik van bamboe en aluminium voor hun tuinmeubels, wat hen dus ook enorm goed voor het milieu maakt. Wel is er ook inboedel aanwezig dat gemaakt is met niet duurzaam materiaal. Je hebt hier al loungesets vanaf € 599,-
Duurzame tuinmeubelen AVH Outdoor
Bron: www.avh-outdoor.nl

Studioperspective: Het bedrijf dat zich specialiseert in enorm duurzame tuinmeubels. Het is een onderneming dat boven de vorige twee uitsteekt als het op duurzaamheid aankomt. Ze maken alleen maar gebruik van materialen als, bamboe, erkend (hard)hout, wax en rotan. Je hebt hier al tuin meubelen vanaf € 495,-

duurzame tuinmeubelen studioperspective
Bron: www.studioperspective.nl

Conclusie

Duurzame tuinmeubelen is dus zeker iets om te overwegen als je je tuin aan het opknappen bent. Het heeft vrijwel nooit veel nadelen, op sommige onderhoud mankementen na. Wel is duurzaam tuinmeubilair relatief duur vergeleken met normale meubels. De materialen bamboe, rotan, staal en (hard)hout zijn de meest duurzame materialen mits er een keurmerk aanwezig is. Wij raden dit aan aan iedereen die bezig is met de tuin!

DutchHypocrite is altijd op zoek naar content! Dus heb jij nog leuke ideeën? Vragen? Of verhalen? Neem dan hier contact op.