duurzame zonnebril merken

De 10 tofste duurzame zonnebril merken

Zonnebrillen zijn niet alleen een modieus accessoire, maar ze beschermen ook onze ogen tegen schadelijke Uv-stralen. Naast dat er nog meer verschillende duurzame accessoires beschikbaar zijn, valt een zonnebril niet af te slaan mocht je je stijl willen laten samengaan met duurzaamheid. Hier zijn de 10 tofste duurzame zonnebril merken die je kunt overwegen:

1. Woodzee

Woodzee staat bekend om hun zonnebrillen gemaakt van echt hout, wat elk paar een unieke natuurlijke look geeft. En hier komt het mooie: voor elke verkochte zonnebril planten ze een boom met hun “Buy one, plant one” programma. Dat is pas ecologisch.

 

duurzame zonnebril
Bron: www.woodzee.com

De collectie zit vol met dit soort stijlvolle montuurtjes. Deze zonnebril is zowel duurzaam als stijlvol en daardoor hangt er wel een prijskaartje aan. Zo betaal je voor deze zonnebril €100,-. Of jij dat deze zonnebril waard vindt kun je enkel zelf beslissen.

2. Proof Eyewear

Proof Eyewear zijn Amerikaanse pioniers in duurzame zonnebrillen. Ze gebruiken hout en gerecyclede metalen en steunen diverse goede doelen. Deze bril is gemaakt voor de groene fashionista. Proof heeft een partnerschap met het “Nature Conservancy” om bossen te behouden en werkt aan het verminderen van de ecologische voetafdruk in hun productieproces.

 

Proofwear duurzame zonnebril
Bron: www.iwantproof.com

Deze zonnebril is gemaakt van duurzaam hout en heeft gepolariseerde lenzen voor bescherming tegen schadelijke UV-stralen.

3. Eco Eyewear

Eco by Modo is een merk dat zich richt op duurzaamheid en het gebruik van gerecyclede en biobased materialen in hun brillen. Ze zijn betrokken bij verschillende milieuprojecten. Eco by Modo heeft een “One frame one tree” initiatief, waarbij ze een boom planten voor elk verkocht montuur, waardoor ze bijdragen aan herbebossing. Het merk streeft naar een gesloten productiecyclus en gebruikt gerecyclede materialen in hun verpakkingsmateriaal.

Duurzame zonnebril
Bron: www.ecowear.com

Deze zonnebril heeft een modern ontwerp en is gemaakt van gerecyclede materialen. Veel monturen zijn breed en bevatten vele kleuren, wat ze zo modern maken. Deze bril wordt veel gedragen in landen als Amerika.

4. Sea2See

Sea2See is een Spaans merk dat zonnebrillen produceert van gerecycled plastic afval uit de zee. Ze streven naar het verminderen van plastic vervuiling in de oceanen en dragen daar ook flink aan bij. Sea2See werkt samen met vissersgemeenschappen in Spanje om plastic afval uit de Middellandse Zee te verzamelen en om te zetten in hoogwaardige zonnebrillen. Het merk steunt ook verschillende projecten om de oceaan te beschermen.

duurzame zonnebril
Bron: www.sea2see.org

De Ibiza-zonnebril is gemaakt van gerecycled plastic en heeft een trendy ontwerp..

5. Revo

Revo staat bekend om zijn duurzame benadering en biedt zonnebrillen aan van gerecyclede materialen. Ze zijn ook betrokken bij projecten die het milieu behouden. Revo is een partner van “National geographic society” en heeft bijgedragen aan onderzoek naar klimaatverandering en biodiversiteit. Ze bieden ook reparatiediensten voor zonnebrillen om de levensduur van hun producten te verlengen.

Duurzame zonnebril
Bron: www.eu.revo.com

Deze zonnebril heeft flink gepolariseerde lenzen voor een goede bescherming tegen schadelijke UV-stralen.

ModeMode

6. Zeal Optics

Zeal optics produceert zonnebrillen met behulp van plantaardige materialen en gerecyclede kunststoffen. Ze hebben ook een programma voor het terugnemen van oude brillen. Zeal optics gebruikt plantaardige castorolie in plaats van aardolie bij de productie van hun zonnebrillen, waardoor ze hun vervuilende afstoot verminderen. Ook hebben ze een “Zeal z-resin” programma dat zonnebrilframes maakt van hernieuwbare olie.

Duurzame ace zonnebril
Bron: www.zealoptics.com

De Ace zonnebril is stijlvol en milieuvriendelijk, gemaakt van gerecyclede materialen.

7. Sunski

Sunski staat bekend om zijn gebruik van hergebruikte materialen en duurzaam ontwerp. Ze streven naar het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk. Sunski maakt gebruik van gerecycled plastic voor hun zonnebrillen en heeft een recyclingprogramma voor oude zonnebrillen. Ze streven naar het gebruik van herbruikbare en duurzame materialen in hun productieprocessen.

Duurzame zonnebril Sunski
Bron: www.sunski.com

De Dipsea zonnebril heeft een klassiek uiterlijk en is gemaakt van gerecyclede kunststoffen.

8. Warby Parker

Warby Parker is bekend om zijn “Buy a pair, give a pair” programma, waarbij ze een bril aan iemand in nood geven voor elke verkochte zonnebril. Ze bieden ook duurzame opties aan. Warby Parker heeft meer dan 1 miljoen brillen gedoneerd via dit programma.

Duurzame bril
Bron: www.warbyparker.com

De Percey zonnebril heeft een tijdloos ontwerp en is verkrijgbaar in duurzame materialen.

9. Oakley

Oakley heeft een duurzame lijn genaamd “EcoSport,” waarbij ze gerecyclede materialen gebruiken in hun zonnebrillen. Ze richten zich ook op sportieve prestaties. Oakley gebruikt gerecyclede materialen, waaronder metalen en kunststoffen, in hun zonnebrillen. Het merk is betrokken bij verschillende sport- en milieuprojecten, zoals het Prizm-project voor verbeterde prestaties in verschillende omgevingen.

Duurzame zonnebrul sutro
Bron: www.oakley.com

De Oakley Sutro is een sportieve zonnebril met een focus op prestaties, gemaakt van duurzame materialen.

10. Panda Sunglasses

Panda Sunglasses is een merk dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Ze gebruiken milieuvriendelijke materialen zoals duurzaam bamboe en gerecyclede kunststoffen voor hun zonnebrillen. Panda Sunglasses heeft een partnerschap met “Trees for the future” om bomen te planten en de biodiversiteit te herstellen.

Duurzame zonnebril bamboe
Bron: www.wearpanda.com

Deze zonnebril heeft een modern ontwerp en is gemaakt van duurzaam bamboe, wat zorgt voor een lichte en comfortabele pasvorm.

Zoals je ziet zijn er flink wat alternatieven als het op duurzame zonnebrillen aankomt. Er zitten vrijwel geen nadelen aan dit milieuvriendelijke alternatief. Waarom niet! Ook zijn er nog vele andere duurzame accessoires beschikbaar. Die vindt je hier.

Heb jij nog vragen? IdeeΓ«n? Of leuke verhalen? Neem dan hier contact op!