Aeres Hogeschool Almere wint Circular Award 2022

In de categorie Public wint Aeres Hogeschool Almere de Circular Award 2022! De reden? Het nieuwe duurzame schoolgebouw op het Floriadeterrein. Op 7 februari 2022 zijn voor de vierde keer de Circular Awards uitgereikt. De uitreiking vond plaats tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie. 

Over Aeres Hogeschool Almere

Aeres Hogeschool Almere is dé school als het gaat om onderwijs en onderzoek in de thema’s Food, Nature & Urban Green. Ze willen actief bijdragen aan een duurzamere wereld. En daarom komt dit ook veel terug in de onderwijs en onderzoek onderwerpen. De verwachting voor de toekomst is dat er steeds meer mensen in steden gaan wonen.  Dit roept natuurlijk vragen op wat betreft voedselvoorziening, leefbaarheid en natuur. Aeres Hogeschool Almere draagt met het onderwijs en de onderzoeken bij aan een groene en gezonde stedelijke omgeving. De Aeres Hogeschool heeft naast de vestiging in Almere ook nog faculteiten in Dronten en Wageningen.

Nieuw schoolgebouw op het Floriadeterrein

De eerste faculteit van Aeres Hogeschool Almere vestigde midden in het centrum van Almere. Toen het bekend werd dat de Floriade naar Almere zou komen in 2022 was het een mooi idee om naar het groene Floriadeterrein te verhuizen. Omdat duurzaamheid binnen Aeres Hogeschool Almere een belangrijk onderwerp is, zou een circulair gebouw dat gericht is op de toekomst natuurlijk fantastisch zijn! Dit idee werd realiteit en in september 2021 verhuisde de Aeres Hogeschool Almere vanuit het centrum naar het Floriadeterrein. 

De Circular Awards

Een prijs winnen, dat is altijd tof, maar wat zijn de Circular Awards nu precies? De Circular Awards worden mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarnaast zorgt Het Versnellingshuis Nederland Circulair! voor de organisatie. De prijzen die worden uitgereikt gaan naar projecten, diensten en producten van overheden en bedrijven die laten zien wat circulaire economie voor Nederland kan betekenen. Voor de prijs in de categorie Public koos de vakjury drie finalisten, waaronder het nieuwe schoolgebouw van Aeres. Vervolgens koos het online publiek, op basis van een videopitch, de uiteindelijke winnaar.

Bron: Aeres Hogeschool Almere