Waarom Dutch Hypocrite

Waarom Dutch Hypocrite

Even goed om eerst te vertellen, Dutch Hypocrite is onderdeel van een groter geheel genaamd New World Ninjas. Deze organisatie houdt zich bezig met duurzame en innovatieve projecten, producten en diensten. Daarin zijn de Ninjas op zoek naar ‘de nieuwe manier’ van duurzaam ondernemen en het bereiken van circulaire economie. In een wereld waar E-Commerce de boventoon lijkt te voeren zijn nieuwe en slimme oplossingen noodzaak. De Ninjas onderzoeken dit door te ondernemen en hiervan te leren. De rol van Dutch Hypocrite in dit geheel is het bundelen van informatie rondom duurzaamheid, innovatie en de diensten en producten daaromheen.

Waarom hypocriet?

Zijn we dat niet allemaal een beetje en soms heel erg? Wij van Dutch Hypocrite komen er in ieder geval vooruit ;). Uit onderzoek is gebleken dat behoorlijk veel mensen het nut inzien van verduurzamen en dit ook best willen doen. Als er in hetzelfde onderzoek wordt gevraagd; wat nou als dat extra geld kost? Dan haken plots een hoop mensen af. Zo zijn er nog tal van voorbeelden. Maar stel jij je het maar eens voor, ben jij wel bereidt om meer te betalen voor groene stroom? Mensen blijven mensen. Maar hoe krijgen we de boel dan wel in beweging? Misschien moeten duurzame oplossingen wel betaalbaar gemaakt worden. Wat de oplossing ook is, wij van Dutch Hypocrite gaan het hier onder de loep nemen!

Duurzaam ondernemen

Voor Dutch Hypocrite ligt dit net even anders dan voor de Ninjas. Dit is een blog-website en draait op een server bij een hostingpartij. Nu hebben wij nog niet uitgezocht of deze hostingpartij 100% duurzaam fungeert, maar als de redactie niet ergens werkt waar 100% van de energie zelf wordt opgewekt, ga je dit doel nooit behalen. Een beste uitdaging dus! En dit is maar een klein voorbeeld natuurlijk. Voor de New World Ninjas is het een ander verhaal. Neem als voorbeeld de verzending van pakketten uit de webshops. Gelukkig zijn er bedrijven als bijvoorbeeld Homerr die de uitstoot per pakketje al met 79% CO2 kunnen verlagen.

waarom dutch hypocrite

“CO2, toch vreemd dat de markt zoveel produceert van iets waar zo weinig vraag naar is – Loesje”

Circulaire economie

Uiteindelijk moet iedereen natuurlijk een boterham eten. Dus geld verdienen aan duurzame producten en diensten is geen schande. Sterker nog, het zal door een hoop mensen juist gewaardeerd worden. Leuk om te roepen natuurlijk ‘circulaire economie’ maar als je dit echt volledig wilt realiseren, dan komt daar een hoop bij kijken. In een ideale cirkel zullen de materialen uiteindelijk weer bij de fabrikant terecht moeten komen om vervolgens weer verwerkt te worden in nieuwe producten. Dutch Hypocrite zal zich hier de komende tijd ook over buigen.

circulaire economie

Dutch Hypocrite is geboren

Na idee komt realisatie! Onze website is ooit opgezet als hobby project. Deze is terug te vinden in onze webshop. Een biologisch kleding merk was het plan. Maar door tijdgebrek en andere interesses is dit nooit verder van de grond gekomen. Nu wordt de website dus omgebouwd naar een blog-site over duurzaamheid & innovatie. De redactie bestaat momenteel uit meerdere enthousiaste groene/duurzame bloggers. Maar er is altijd plek voor meer talent! Spreekt dat jou aan? Laat het ons weten.