musthave: planten schilderij

Musthave: meer groen met een planten schilderij

Planten zijn HOT. En dat is best logisch: deze groene, sierlijke vrienden zijn hartstikke goed voor je! Naast de eindeloze voordelen die planten met zich meebrengen – hier komen we straks op terug – zijn ze perfect naar jouw zin te stijlen. Denk bijvoorbeeld aan die ene plek op de muur die nog zo kaal is…

Nu heb je vast een heleboel vragen, maar je leest het goed: je kunt ze uitstekend als muurdecoratie gebruiken. Met een planten schilderij komen innovatie, vormgeving en duurzaam groen op een originele en unieke manier samen.Β  De perfecte oplossing dus om de natuur naar binnen te halen.Β 

Planten schilderij: hoe werkt het?

Een planten schilderij is ideaal bij een gebrek aan groene vingers. Voordat je het schilderij ophangt (wat door de superhandige gebruiksaanwijzing ook jij kan), hoef je alleen te bedenken welke planten je erin wilt en hoeveel zonlicht ze nodig hebben. Na het ophangen en vullen van de lijst, vul je het bijbehorend waterreservoir vanuit de opening aan de voorzijde. Is het reservoir vol, dan verschijnt er een geel pinnetje.

Met deze hoeveelheid kunnen jouw plantjes twee tot vier weken vooruit. Is punctualiteit een dingetje? Geen zorgen, een agenda item met PLANTEN WATER GEVENΒ is niet nodig. Zodra het schilderij behoefte heeft aan water, verschijnt er aan de onderkant een klein rood gietertje. Wat wil je nog meer?

Uit welke planten kun je kiezen?

Er zijn ontzettend veel groene vrienden die prima kunnen gedijen in jouw schilderij. Het is maar net wat je zelf leuk, mooi of praktisch vindt. Van sierlijke varens en vrolijke aronskelken tot kleurrijke purperklokjes, de combinaties zijn eindeloos.

Kijk voor meer inspiratie ook vooral even bij deze groene eyecatchers. Naast de grote kamerplanten zoals je ze waarschijnlijk kent, zijn deze varianten ook vaak te verkrijgen in kleiner formaat. Precies groot genoeg voor in je schilderij. Wil je je keuken opfleuren? Dan kun je er natuurlijk ook kruidenplantjes in doen. Win-win!

hoe werkt een planten schilderij

Waarom ook jij planten aan de muur wilt

Zoals gezegd is de natuur naar binnen halen een heuse trend. Maar dat is niet de enige reden om je woon-, slaap- of werkkamer op te fleuren met wat groen. Maar wat doen planten dan precies voor ons?

1. De ideale opkikker

Waar mensen zuurstof inademen en er bij uitademen koolstofdioxide vrijkomt, werkt dit bij planten precies andersom. Planten aan de muur ademen koolstofdioxide in en zetten dit vervolgens om in zuurstof. Eigenlijk ‘maken’ ze dus extra zuurstof en laten wij daar nou verzot op zijn.

Bovendien blijkt uit onderzoek dat mensen in een kamer vol planten een lagere bloeddruk hebben dan degene in een plantloze omgeving.

2. Stress less

Als er iets is dat je niet wilt in het leven, is het wel stress. Gelukkig zijn planten de ideale anti-stress partners. Het blijkt namelijk dat men zich minder gestresst voelt in een ruimte vol groen. Kan het nog voordeliger?!

voordelen planten schilderij

3. Energie en rust

Kleuren zijn heel belangrijk, ze hebben namelijk allemaal een andere werking op ons. Groen wordt veelal geassocieerd met de natuur, wat weer staat voor groei, frisheid en energie. Ook staat het voor ontspanning, vrede en balans. Laten dat nou precies de eigenschappen zijn waar we allemaal wel wat meer van kunnen gebruiken.

4. Out of the box

Dat je creativiteit stijgt bij het hebben van 1 plant is algemeen bekend, laat staan als je je omringd met meerdere exemplaren! Onderzoekers denken dat dit te maken heeft met het helende en relaxte effect van planten op mensen. En wanneer je je helemaal zen voelt, heb je meer ruimte in je koppie voor creativiteit. Daar kunnen alleen maar nog meer voordelen uit voorkomen.

Conclusie: planten maken mensen vrolijk! Kan jouw interieur of die van je familie, vriend of vriendin wel een opfrisser gebruiken? You’ll never go wrong with green!