green-shades-spankappen

Green Shades: stadsbeplanting voor een betere klimaatbeheersing

In steden waar warmte een ernstig probleem vormt, heeft Green Shades de optimale oplossing. Aan de hand van stadsbeplanting worden winkelstraten, pleinen en terrassen op een aangename temperatuur gehouden. Green Shades is het eerste systeem ter wereld dat deze methode van vegetatie inzet, wat zorgt voor een nieuwe reeks mogelijkheden voor stedelijke landschapsarchitectuur.

Zo werkt het

Het baanbrekende systeem van Green Shades biedt de mogelijkheid om begroeide luifels, ook wel spankappen genoemd, met vegetatie te installeren. Deze spankappen zorgen niet alleen voor schaduw binnen een stad, maar de luifels fungeren ook als vegetatieve airconditioners vergelijkbaar met de werking van een groene dakpan. Deze hebben een indrukwekkend koelvermogen voor een oppervlakte van 112 mΒ². Daarmee wordt de temperatuur zowel onder de overkapping als in de omgeving verlaagd.

green-shades-spankapppen-bovenaanzicht
Bron: www.singulargreen.com

Een schonere lucht

Door het introduceren van de natuur in steden, word de lucht ook beter gezuiverd. Zo zijn de geselecteerde plantensoorten in de samenstelling geoptimaliseerd voor de opname van NOX en CO2. Op deze manier worden de schadelijke gassen ook gefilterd en ontstaat een verbeterde luchtkwaliteit. Daarnaast halen de planten ook het overschot aan vocht uit de lucht, waar zij zelf weer van groeien.

Makkelijk geplaatst

Dit systeem van Green Shades is niet alleen goed voor de klimaatbeheersing, het is ook nog eens eenvoudig te plaatsen. Door de lichte installatie van de met vegetatie bespannen zeilen, kan het in straten met weinig ruimte toegepast worden. De luifels worden ondersteund door een systeem van spankabels en roestvrijstalen platen, die eenvoudig bevestigd kunnen worden. Zo zijn steden waar weinig mogelijkheid is voor boomgroei, ook in staat om verrijkt te worden met meer groen in de lucht!

green-shades-stad
Bron: www.singulargreen.com

GreenShades is een innovatieve en natuurlijk geΓ―nspireerde oplossing. Dankzij de waardevolle middelen worden de steden op een duurzame en gezonde manier verder ontwikkeld.

Wil je meer lezen over deze uitvinding? Klik hier om de documentatie te downloaden.