Duurzaam transport

Duurzame transport bedrijven

Transport is overal om je heen. Het ene transport is grootschaliger dan het ander. Sommige bedrijven hebben vrachtwagens nodig en andere bedrijven hebben genoeg aan een fiets. Transport zie je op de wegen, op het water en in de lucht. Het wordt steeds belangrijker om al die logistiek duurzaam te transporteren. Als bedrijf wil je graag staan voor een schonere wereld. Er zijn een paar bedrijven die daar al goed mee bezig zijn. Duurzame transport is belangrijk voor een schonere wereld.

De Rooy Transport

Het eerste bedrijf dat erg goed bezig is, is De Rooy Transport. Zij zijn een logistieke dienstverlener die kiest voor een duurzame bedrijfsvoering. De Rooy staat voor milieubewust ondernemerschap, waarbij continu mens en leefomgeving centraal staan. Hun motto is dan ook “Logistics with a green drive!” Als je kiest om te transporteren via de Rooy lever je als bedrijf een concrete bijdrage aan het leefklimaat van je binnenstad. Eén dieselvrachtwagen minder in de stad bespaart de NOx-uitstoot van ruim 25 personenauto’s binnen de bebouwde kom. Daarnaast help je als bedrijf ook met de vermindering van fijnstofemissie. Bij een jaarkilometrage van 50.000km bespaart een elektrische vrachtwagen binnen de bebouwde kom 9kg aan roet. Dat klinkt goed!

Coolblue

We hebben het al eens eerder gehad over het e-commerce bedrijf Coolblue. Ook Coolblue staat bekend om hun duurzame transport. Zij bezorgen kleine bestellingen namelijk op de fiets! Dit doen zij al in 20 grote steden in Nederland, België en Duitsland. 90% van alle kleine pakketjes wordt op dit moment met de fiets gedaan. Duurzamere transport dan dit kan niet!

Naast dat Coolblue al erg duurzame bezorging heeft. Focussen ze zich ook op andere aspecten qua duurzaamheid. Lees daar meer over in ons blog over merken die goed bezig zijn.  

Duurzame transport pakket

PostNL

Ook het bedrijf dat wekelijks bij jouw op de stoep staat bezorgt zo groen, schoon en milieuvriendelijk mogelijk. Op dit moment bezorgt PostNL van alle pakketdiensten in Nederland het meest duurzaam. In 2021 hebben zij maar liefst 80 miljoen pakketten duurzaam bezorgd. Post en brievenbuspakjes bezorgen zij bij 96% van de Nederlandse huisadressen al uitstootvrij. Ze streven ernaar om vanaf 2030 helemaal geen CO2 meer uit te stoten op de route van sorteercentrum naar jouw adres.  Door steeds meer elektrisch of op schone brandstoffen te rijden, maken zij grote stappen op weg naar de 100% schone kilometers.

Wist je dat PostNL zich zelfs mag uitroepen tot één van de duurzaamste logistieke bedrijven ter wereld? Ze scoren al jaren hoog in onafhankelijke ranglijsten zoals de Dow Jones Sustainability Index en de CDP-lijst. (Carbon Disclosure Project).

Goed bezig dus!