peas of me logo

Peas of me: searching for peas

Peas of me is een online blog waarop Chantal met haar camper door heel Nederland rijdt op zoek naar verhalen van boeren, makers en organisaties die met passie de voedselketen laten opbloeien. Chantal groeide op in Brabant in het restaurant van haar ouders waar zij zelf niet vaak te vinden was na school. Zij was vaak te vinden tussen de dieren op de boerderijen in de buurt. Chantal vindt het nog steeds moeilijk om te begrijpen waarom er zo’n zooitje van de wereld wordt gemaakt.

Leven vanuit een camper

Chantal woonde in de stad en miste de natuur. Wonen op de plek waar zij wilt en hoe zij wilt, is onmogelijk. Dus is ze op reis gegaan met de camper! Met haar camper rijdt ze door heel Nederland en gaat ze op zoek naar verhalen van boeren, makers en organisaties over de inspiratie en hoe hun te werk gaan met het hart. Daarbij gaat zij een dag of een week aan het werk bij de peasmakers! Chantal heeft zichzelf voorgenomen om zo duurzaam mogelijk te leven en heeft ze vrijwel al haar spullen verkocht op Marktplaats. Een tijd geleden wilde zij een boterham toasten, maar had zij de broodrooster al verkocht dus heeft zij het via de pan gedaan. Een broodrooster hebben wij helemaal niet nodig voor welke spullen geldt dat nog meer?

Peasmaker Tim Moerman

Tim Moerman is een van de peasmakers. Hij heeft de eerste biologisch-dynamische boerderij van Nederland! Zijn bedrijf van 160 hectare met fruitteelt en verwerking van pompoenen, peulvruchten en granen in strokenteelt, koeien, kippen en varkens. Hij heeft ook een eigen boerderijwinkel, café met natuurspeeltuin en camping op eigen terrein. Tim heeft een doel: geen grondstoffen meer produceren, maar juist lekkere en gezonde voeding voor iedereen.

Tim begon zelf als stagiair bij de boerderij Loverendale ter Linde. Na zijn stage is hij daar blijven werken vervolgens kwam de boomgaard ter Linde te koop te staan. Toen pakte Tim zijn kans, hij ziet al gauw hoe deze plek kan gaan worden. Het huidige systeem heeft voor hem de grenzen bereikt. Het gaat hem om het combineren van energie van mens, plant en dier. Chantal heeft een week op de camping gestaan bij Tim en heeft onder andere geholpen in de perenpluk, schilderen van de speeltuin, geholpen in de bakker en sorteerde zij appels.

Meer peasmakers

Op de website van Peas of me staan nog veel meer blogs van Chantal! Zo ging zij langs bij Marijn Smit van bakkerij driekant, Ivar van Dorst van Ekoto en nog vele meer. Ben jij benieuwd? Neem eens een kijkje op www.peasofme.com