Altijd schone binnenlucht met de Respira Air

Eerder hebben jullie al kennis gemaakt met de plantenschilderijen van GreenLike. Ze hebben een nieuwe aanwinst mogen toevoegen aan hun webshop, namelijk de Respira Air. Het is een innovatief luchtzuiverend plantensysteem en zorgt voor maar liefst 27 m² gezuiverde lucht in je woon-, werk- of leef omgeving. Door middel van de biofiltratie worden schadelijke deeltjes direct opgenomen door de wortels van de planten en kun je binnenshuis altijd genieten van schone lucht.

Unieke én handige woondecoratie

De unieke Respira Air past in elk interieur. Maar naast het mooie design, heeft het ook nog eens een superhandige functie. 1 Respira staat namelijk gelijk aan de werking van 100+ kamerplanten. Zo hebben planten aan de muur dus meer voordelen dan enkel decoratie. De wortels van de planten zijn onmisbaar in dit proces. In deze wortels leven kleine organismen die schadelijke stoffen uit de lucht filteren. Het uitschakelen van die schadelijke stoffen heeft een hoop voordelen. Zo wordt de lucht bevochtigt, waarmee je hoofdpijn, droge ogen en concentratieverlies kunt voorkomen.

de respira air

Onderhoud van de Respira

Veel onderhoud heeft de Respira niet nodig. Hij heeft een intuïtieve watervlotter waar maar liefst 15 liter water in gaat. Dat is voldoende water voor 10 tot 14 dagen. Wanneer je de bak vult, zal de vlotter automatisch aangeven wanneer er genoeg in zit. De Respira Air is ook te bedienen via een mobiele app, waarbij je onder meer de status kunt zien van het water niveau, voedingslevels, lichtschema, luchtvochtigheid, temperatuur en VOS-niveau.

Daarnaast is het mogelijk om met de app het licht, de ventilatie en het water niveau te regelen op afstand. Ook zit er op de Respira een 5 inch LCD scherm gemonteerd.

De wasbare pre-filter is ter bescherming van het infiltratiesysteem. Dit filter is gemakkelijk schoon te maken onder de kraan.

Samenstellen naar eigen smaak

Op de site van GreenLike is de Respira Air zelf samen te stellen. Je hebt keuze uit twee kleuren, parelwit en mat zwart, en uit vier soorten plantenpakketten: Pothos, tropisch, diervriendelijk en levendig. De tropische planten zijn stevig en gedijen goed bij weinig licht. De Pothos plantenselectie is het meest duurzaam. Het levendige plantenpakket is zeer onderhoudsarm. De diervriendelijke planten zijn niet giftig voor je trouwe viervoeter. Op deze manier kunnen zij ook veilig door het huis wandelen met de Respira.

Tot slot kun je nog kiezen uit diverse accessoires, waaronder een vloerstandaard en een LED groeilamp. Laatstgenoemde is bijvoorbeeld erg handig voor ruimtes waar geen tot weinig natuurlijke daglicht naar binnenkomt. Op deze manier kun je de Respira Air helemaal naar jouw smaak samenstellen. Hoe fijn is dat!

Respira Air – GreenLike