Groene hosting voor websites

In de moderne wereld van vandaag zijn zowel bedrijven als consumenten steeds bewuster in het maken van duurzame keuzes. Dit betekent voor steeds meer webwinkels dat er duurzame keuzes worden gemaakt in het inkopen, inpakken en verzenden van producten. Maar dit zijn niet de enige gebieden waar een website in kan verduurzamen. Tegenwoordig kan het onderhouden van je website ook steeds groener.

Hosten op groene stroom

We spreken over groene hosting wanneer een server wordt gehost bij een datacenter waar gebruik wordt gemaakt van groene stroom. Dat zijn op dit moment nog lang niet alle aanbieders van serverruimte, maar het aanbod van groene hosting wordt wel steeds groter. Datacenters zijn verantwoordelijk voor meer dan 1% van het wereldwijde energieverbruik. Er is dus een flinke slag te maken in duurzame hosting en dat gaat gelukkig al in een rap tempo. In Nederland staan inmiddels 3 datacenters die draaien op groene stroom en daarbij extra duurzaam bezig zijn door warmte te leveren aan de verwarming van huizen en bedrijven. Dit zijn de Nederlandse datacenters die draaien op groene stroom:

Duurzame hosting in Nederland

Niet alle datacenters zijn even transparant over de herkomst van hun stroom, maar duurzaamheid is als thema op vrijwel elke website van aanbieders terug te vinden. Dit zijn, naar eigen zeggen, de meest betrouwbare aanbieders van groene hosting in Nederland. Echter is het voor ons lastig om te controleren of alle stroom die door de kabels van deze datacenters loopt, 100% groen is.

Groene hosting als onderdeel van je positionering

Consumenten kijken tegenwoordig niet alleen naar de levertijd van een product of dienst, maar ook hoe duurzaam de aanbieder is. Als aanbieder kan jij het dus van je concurrentie winnen als duurzaamheid op de voorgrond ligt van je positionering. Maak jij gebruik van groene hosting, of ben je dit van plan? Vermeld dit dan zeker op je website om je potentiΓ«le klanten te laten zien dat je duurzaam bezig bent.

iXL hosting en Vimexx zijn de hostingpartijen die 100% groen en 100% Nederlands zijn. Mist er nog een aanbieder of heb jij een tip voor dit artikel? Laat het ons weten!