Cadeautips

Cadeautips: duurzaam én hip

Geef dit jaar niet zomaar een cadeau. Geef een cadeau waar je hart warm van wordt én het milieu ook! Met deze 10  cadeau-ideeën kun je zowel je geliefden als onze planeet blij maken. Deze cadeaus zijn duurzaam en hip! Want laten we eerlijk zijn, waarom zou je alleen je beste vrienden, opa of oma blij willen maken, terwijl je ook de aarde nog een beetje liefde kunt geven?

1. Retro LED-lampen

Ben je op zoek naar een cadeau dat mooi en milieuvriendelijk is? Kijk dan eens naar deze LED-lampen! Ze zijn energie-efficiënt en gaan veel langer mee dan traditionele lampen. Je vrienden kunnen dus genieten van stijlvol licht en tegelijkertijd energie besparen. Dat klinkt goed toch? 

2. Dopper waterflessen

Doe je vrienden en familie een plezier om bij te dragen aan de vermindering van plastic met een herbruikbare waterfles van Dopper. De fles is klimaatneutraal en perfect voor onderweg! Plastic flesjes zijn verleden tijd.  Zo kan je op elk moment van de dag gezond water drinken zonder afval te veroorzaken. En je bespaart ook nog eens geld, aangezien je thuis de Dopper met kraanwater kan vullen zonder elke keer nieuwe waterflesjes in de supermarkt te kopen.

3. Canndle kaarsen

Laat je huis geuren met deze duurzame handgemaakte kaarsen. De kaarsen van Canndle zijn gemaakt van koolzaadwax zonder schadelijke chemicaliën. In deze kaarsen zitten 90% minder gevaarlijke stoffen dan met paraffine. Koolzaad heeft verschillende voordelen. Zo hebben deze kaarsen een langere brandtijd en zijn ze ook minder milieuvervuilend. Ze zijn niet alleen hip, maar bieden ook nog eens een gezonde en milieuvriendelijke oplossing voor een gezellig huis. Leuk om dus bijvoorbeeld aan je moeder of een vriendin te geven!

mooi duurzaam cadeau

4. Coffee to go beker

Laten we een einde maken aan het wegwerpplastic en geef je koffieliefhebbers een herbruikbare beker. Ze kunnen hun favoriete drankje meenemen onderweg en op hetzelfde moment bijdragen aan een duurzame wereld. Hierin kan je dus ook makkelijk zelf koffie van thuis meenemen zonder dat je elke ochtend een koffie haalt in een plastic bekertje. Erg handig dus!

5. Herbruikbare shopper

Vermijd het om steeds een plastic tasje te kopen in de winkel. Vervang het door een hip en milieubewust alternatief. Deze shopper kan je namelijk zo vaak gebruiken als je wil. Of het nu voor de boodschappen is of als tas voor onderweg, een shopper is een statement en laat zien dat je om de toekomst van onze planeet geeft! Daarnaast zijn shoppers ook mooi en kan je ze voor alles hergebruiken.

duurzame shoppers

6. Zonne-energielader

Laat jouw geliefden genieten van duurzaamheid een zonne-energielader! Hierdoor is niemand meer afhankelijk van een stopcontact. Perfect voor op reis, op het strand of gewoon voor onderweg. Je hebt deze laders in allerlei verschillende soorten kleuren en maten. Naast dat de lader dus duurzaam is, is hij mooi en praktisch.