Shopmade: Duurzaam werken op een nieuw niveau

Steeds meer bedrijven zijn tegenwoordig met duurzaam ondernemen. Alleen weten deze bedrijven niet waar ze moeten beginnen of wat ze kunnen doen om dan zo milieuvriendelijk te worden. Daarom hier het perfecte voorbeeld: Shopmade.nl Deze duurzame onderneming is oprecht een goed voorbeeld voor andere bedrijven die hierin willen groeien. In dit artikel vertellen wij jullie meer over wat dit bedrijf doet en hoe ze bijdragen aan een duurzamer toekomst.

Wie is Shopmade?

Shopmade is een bedrijf die zich bezig houdt met de inrichting van winkels, kantoren, showrooms, etalages,beurzen en musea. Ook zijn ze druk met folder-, verkoop-, promotiedisplays en nog veel meer. Je kan het zo gek niet bedenken! En nu komt het mooie, bijna al hun producten zijn circulair ontwikkeld. Na genoeg al hun materiaal is herbruikbaar of te voorzien van een nieuw kleurtje. Bij Shopmade kun je kopen en huren. In beide gevallen kan en mag het materiaal terug gebracht worden om te recyclen.

zonnepanelen shopmade

Duurzame werkvloer

Shopmade doet er alles aan om een duurzaam bedrijf te zijn. Zo liggen er maar liefst 130 zonnepanelen op het dak en rijden de meeste werknemers elektrisch. Er wordt led verlichting gebruikt als enige lichtbron en er wordt verwarmt door middel van infrarood. Verder worden er door Shopmade duurzame producten en diensten aangeboden. Zo wordt er aluminium gebruikt wat goed recyclebaar is, en zijn er zelf ontworpen onderdelen die modulair werken. De producten zijn mobiel en zeer ruimtebesparend in opslag en transport, waardoor er minder vaak heen en weer gereden hoeft te worden door de koerier.

elektrisch rijden shopmade

De beste in energie opwekken

Shopmade heeft over het algemeen geen kosten aan energie. Dit komt door de enorme hoeveelheid zonnepanelen. Dit maakt deze onderneming dus ook ÊÊn van de meest zuinige bedrijven in heel Nederland. Wij geven dus onze complimenten aan hoe Shopmade dit heeft geregeld, hier kunnen veel bedrijven nog wat van leren!

Heb jij ook zo’n bedrijf? Of ander tof verhaal? Laat het ons hier weten.