De evolutie van rijden: Top 5 elektrische auto's van dit moment

De evolutie van rijden: Top 5 elektrische auto’s van dit moment

Iedereen heeft er tegenwoordig wel van gehoord, namelijk de nieuwe generatie elektrische auto’s. Ze worden steeds verder ontwikkeld, waardoor mensen meer de neiging krijgen om deze razendsnelle en mooie auto’s te kopen. Er zitten ook nadelen aan elektrische auto’s; vaak is het rijbereik lager dan dat van een benzineauto en is er regelmatig onderhoud nodig aan de accu’s. Toch geldt dat niet voor elke elektrische auto. In deze blog zetten we de beste opkomende elektrische auto’s voor je op een rijtje.

1. Mercedes-Benz EQE SUV

De Mercedes-Benz EQE SUV is een auto met enorm veel vermogen en luxe. Zo heeft hij een vermogen van 300 kW (402 pk) en 858 Nm koppel. Met dit extreme vermogen accelereert deze auto van 0 tot 100 km/u in maar liefst 3,5 seconden. U denkt wellicht al: als deze auto zo snel is, moet het wel een beperkt rijbereik hebben. Niets is minder waar! Met een volle acculading heeft deze auto een rijbereik van 480 tot 590 kilometer, dankzij de krachtige accu die in deze auto is ingebouwd. Het futuristische interieur doet denken aan de cockpit van een ruimteschip – een ervaring om nooit te vergeten.

Bron: www.mercedes-benz.com

Verder zijn er vier uitvoeringen van deze auto:

 • Business Line – €90.750
 • Luxury Line – €95.106
 • AMG Line – €99.462
 • Mercedes AMG – €129.000

Binnen deze uitvoeringen zijn er ook nog verschillende varianten beschikbaar. Zo zijn er bij de Mercedes-AMG uitvoering nog diverse luxueuzere opties waarmee de auto nog sneller en luxer kan worden gemaakt. Niettemin zijn dit de oorspronkelijke vier uitvoeringen.

2. Hyundai IONIQ 6

De Hyundai IONIQ is een auto met een uitstekende balans tussen vermogen en algemene luxe. Zo sprint hij van 0 tot 100 km/h in 6 seconden, dankzij een vermogen van 175 kW (234 pk). Bovendien heeft hij een rijbereik van 614 kilometer, waardoor het een van de meest energiezuinige elektrische auto’s ter wereld is. Naast zijn uiterlijk en vermogen beschikt deze auto ook over een prachtig interieur. Het voorziet in alle benodigdheden voor een auto! Je hebt de Hyundai IONIQ 6 vanaf €44.800.

Bron: www.herwers.nl

Van de Hyundai IONIQ 6 zijn er opnieuw 4 varianten beschikbaar:

 • Style – €44.800
 • Connect – €49.300
 • Lounge – €57.800
 • First Edition – €61.900

Deze auto is dus relatief betaalbaar en biedt aanzienlijke luxe en vermogen. Dit alles maakt het een uitstekende keuze voor iemand met een gemiddeld inkomen. Omdat het een sedan is, wordt het beschouwd als zowel een gezinsauto als een sportauto in één. Perfect voor autoliefhebbers met een gezin.

3. Lotus Eletre

De Lotus Eletre is een auto die over het algemeen een beetje over het hoofd wordt gezien. Deze auto is extreem goed doordacht door de makers. Zo heeft hij een vermogen van gemiddeld 562 kW (753 pk). Voor een auto van 2565 kg sprint deze wagen in gemiddeld 3,4 seconden van 0 naar 100 km/h. Deze auto wordt dan ook beschouwd als een van de snelste hyper-SUV auto’s ooit gemaakt. Dit exemplaar was al uitverkocht voordat het überhaupt leverbaar was. Je hebt de Lotus Eletre vanaf €97.690

Bron: www.engadget.com

Deze luxueuze auto kent eveneens meerdere uitvoeringen:

 • Lotus Eletre – €97.690
 • Lotus Eletre S – €123.090
 • Lotus Eletre R – €153.090

Hoewel deze auto aan de wat duurdere kant is, is hij in een mum van tijd uitverkocht. Dankzij de aanzienlijke toename in vermogen, luxe en natuurlijk de overstap naar een elektrische motor is deze auto vele malen populairder dan zijn oudere, sportievere broertjes.

4. Smart #1

De Smart #1 is in vergelijking met zijn oudere broers een stuk sneller en moderner. Deze auto accelereert binnen 4 seconden van 0 naar 100 km/h. Met een vermogen van 260 kW (348 pk) is hij ook meer dan 2 keer zo krachtig als zijn broers. Het feit dat hij maar 1.600 kg weegt maakt dit vermogen dus enorm veel voor deze auto. Het gaat hier om een elektrische Smart die compact, luxe en dus snel is – de perfecte combinatie! Je kunt de Smart #1 al vanaf €41.330 krijgen, dus het is een redelijk betaalbare auto voor iemand met een gemiddeld inkomen.

Bron: www.ev-database.org

De Smart #1 heeft weer diverse uitvoeringen, de ene sneller dan de andere:

 • Pro+ – €41.330
 • Premium – €43.830
 • Launch Edition – €45.130
 • Brabus – €47.830

Over het algemeen is de Brabus-editie het populairst onder de mensen. Dit komt doordat dit pakket de auto extra snel maakt met een relatief klein prijsverschil. Dit maakt het dus zeer aantrekkelijk voor mensen. Dankzij de lange levensduur van de accu is het één van de meest populaire auto’s van dit moment onder de fans van elektrische auto’s.

5. Opel Astra Electric

De Opel Astra Electric is de perfecte familie auto om mee op vakantie te gaan. Zo heeft het een vermogen van 115 kW (156 pk) en een actieradius van 418 km. Een volle oplaadtijd van 36 minuten maakt het dan ook een hele fijne auto. De comfort in combinatie met de prijs is de perfecte verhouding. Je hebt hem al vanaf €40.450. Nogmaals een auto die voor een mediaal persoon prima te betalen is, en dat zonder het milieu extra te vervuilen.

Bron: www.arawheels.com

Er zijn voor de elektrische Astra geen andere soorten, aangezien dit al een uitvoering is van de normale Astra. Deze uitvoering is extreem luxe met een snelle twist. Deze auto komt uit in begin 2024 en is in 3 maanden al de meest populaire en gewilde Opel geworden.

Heeft u nog een leuk verhaal? een idee? of een vraag? Neem hier contact met ons op en wij reageren zo spoedig mogelijk!